Изтегляне на дипломната работа

В днешно време мобилните технологии са напреднали до толкова, че е възможно да контролираме всичко с мобилните си устройства – документи, музика, дори електроуреди. По тази причина през последните няколко години големите производители на мобилни устройства започнаха да вграждат отново модули с инфрачервени портове в телефоните и таблетите. Тези портове дават възможност да се контролират електрически устройства, които в момента се управляват с обикновени дистанционни управления посредством инфрачервени сигнали.

Тази научна работа разглежда главния въпрос за разработката на съвременно универсално дистанционно управление в мобилния телефон, което да служи за управление на електроуреди. Предложеното дистанционно управление (мобилно приложение Total Controller) ще може да управлява голям спектър от електроуреди, които се изпозват в ежедневието. За да може да работи правилно, мобилното приложение трябва да използва вградения инфарчервен порт на мобилното устройство.

Главната функционалност на приложението включва:

  • Интуитивен потребителски интерфейс, с който да се работи лесно;
  • Лесен начин за избор на производител и тип устройство, което да бъде управлявано;
  • Запазване, промяна на името и изтриване на дистанционно управление;
  • Списък с всички запазени дистанционни.

Главната функционаност включва всички функции, които обикновено дистанционно управление може да изпълнява. Допълнителни функции, които нормалните дистанционни не могат да вършат, могат да бъдат разработени с помощта на софтуерните технологии. Те включват: промяна на цвета на фона на дистанционните; смяна на името, изображението и позицията на всеки бутон; комбиниране на няколко дистанционни в едно; създаване, редактиране и изтриване на умни бутони, които изпълняват няколко последователни функции; допълнение към приложението за главния екран на мобилното устройство (widget).